În perioada 20-21.09.2018, la Hotel Ramada Majestic Bucuresti, a avut loc cea de-a 21-a editie a Simpozionului International “Mediul si Industria – SIMI 2018”. Manifestarea ştiintifică a fost organizată de INCD ECOIND sub patronajul Academiei Române – Secţia de Științe Chimice, având drept coorganizatori Societatea de Chimie din România, Asociația Româna de Mediu – ARM 1998, Asociația Româna a Apei – ARA și s-a desfășurat sub coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării.

          Evenimentul s-a bucurat de o bună reprezentare știintifică atât prin numărul crescut de participanți din țară și străinătate

cât și prin calitatea lucrărilor prezentate.

Simpozionul a fost organizat pe trei secțiuni, tematicile abordate fiind consacrate și destinate unor cerințe reale ale cercetării de mediu pentru industrie și mediul înconjurător:

  1. Tehnologii durabile de mediu
  2. Evaluare Poluare. Sisteme de management
  3. Controlul și monitorizarea poluării

Manifestarea a oferit un mediu propice pentru a cunoaște rezultatele cercetărilor din domeniile ecologiei industriale și protecției mediului la nivel național și internațional, ca răspuns la cerințele de prevenire și combatere a poluării industriale în conformitate cu principiile UE de dezvoltare durabilă a societății umane.

Incepând din acest an a fost instituită distincția Medalia “Margareta Nicolau” cu scopul de a răsplati eforturile celor care și-au adus contribuții majore în dezvoltarea INCD ECOIND și a simpozionului organizat de acesta.

La cea de-a 21-a editie a simpozionului, au fost decernate 4 medalii, respectiv:

– domnilor prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU si prof. dr. ing. Tudor PRISECARU pentru colaborarea și sprijinul acordat Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Industrială – ECOIND  

– domnului dr. ing. Carol LEHR pentru implicare și dedicare în coordonarea activitații științifice a Simpozionului Internațional  “Mediul și Industria” 

– doamnei dr. chim. Gabriela Geanina VASILE pentru contribuția adusă la recunoașterea internațională a lucrărilor Simpozionului Internațional  “Mediul și Industria”.

Sponsori ai evenimentului

Leave a Comment